Συστήματα στήριξης - VAS-STRUCT

You are here

VAS-STRUCT
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ


Προκειμένου να επιτευχθεί η αίσθηση μιας ομαλής επιφάνειας στις προσόψεις των κτιρίων, είναι απαραίτητη η εφαρμογή κατάλληλου συστήματος στήριξης. Η ιδιότητα του υαλοπίνακα να αποτελεί εκτός από αισθητικό στοιχείο αλλά και δομικό στοιχείο, εισήγαγε το στοιχείο της δομικής υάλωσης.

Με την σχεδόν απεριόριστη δυνατότητα σχεδίασης από αρχιτέκτονες, μηχανικούς και σχεδιαστές υαλοπετασμάτων, η δομική υάλωση έχει επαναπροσδιορίσει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Η ανώτερη ποιότητα των προϊόντων της VAS “Vasiliou Glass Technologies” ενισχύει την αποδοτικότητα των κατασκευών χωρίς να χάνονται τα πλεονεκτήματα του φυσικού φωτός. Η VAS “Vasiliou Glass Technologies ” παράγει υαλοπίνακες για όλα τα συστήματα στήριξης, με εμπορικό όνομα VAS-STRUCT.

Ανάλογα με τις μεθόδους κατασκευής που εφαρμόζονται σε κάθε κτίριο, υπάρχουν τέσσερα είδη δομικής υάλωσης:

blue Σύστημα δύο πλευρών στήριξης, στο οποίο εφαρμόζεται η τεχνική στήριξης δύο πλευρών του υαλοπίνακα. Οι κάθετες ή οι οριζόντιες πλευρές χρησιμοποιούνται στη στήριξη με τον σκελετό.
blue Σύστημα τεσσάρων πλευρών στήριξης, στο οποίο γίνεται χρήση πλαισίου.
blue Σύστημα σημειακών συνδέσμων "αράχνη", στο οποίο οι σημειακοί σύνδεσμοι βιδώνονται επάνω στον υαλοπίνακα και στον σκελετό.
blue Σύστημα τοποθέτησης υάλινων πτερυγίων "αντηρίδες", στο οποίο χρησιμοποιούνται στον σκελετό του κτιρίου κάθετα στην πρόσοψη.
aboutbg
Σύστημα σημειακών συνδέσμων «αράχνη», στο οποίο οι σημειακοί σύνδεσμοι βιδώνονται επάνω στον υαλοπίνακα και στον σκελετό.

aboutbg

Οι μονωτικές ουσίες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη δομική υάλωση πρέπει να καλύπτουν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σε αντοχή και διάρκεια. Επίσης πρέπει να είναι ανθεκτικές στην υπεριώδη ακτινοβολία και στις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Οι τεχνικές δομικής υάλωσης είναι απαιτητικές όσον αφορά στις προδιαγραφές και στους τρόπους εφαρμογής. Απαιτείται τεράστια προσοχή στο σχεδιασμό και στη σύνθεση του υαλοπίνακα. Για κάθε κτίριο θα πρέπει να γίνεται μελέτη των περιβαλλοντολογικών και καιρικών συνθηκών καθώς και μελέτη των συνθηκών σκίασης και έκθεσης σε ανέμους. Η VAS “Vasiliou Glass Technologies ” μπορεί και παρέχει αυτές τις δυνατότητες, με στόχο την κατάλληλη επιλογή υαλοπίνακα για οποιαδήποτε εφαρμογή (θερμομόνωση, ηλιακό έλεγχο, κ.τ.λ.).

aboutbg

Με τον όρο υαλοπέτασμα εννοούμε την κάλυψη κτιρίων με υαλοπίνακες όπου ο μεταλλικός σκελετός είναι κρυφός ή σε πολύ μικρό ποσοστό ορατός. Αποτελούν ελαφρές κατασκευές του κατακόρυφου εξωτερικού περιβλήματος των κτιρίων που συντίθενται από βιομηχανικά παραγόμενα δομικά υλικά και συνήθως δεν φέρουν άλλα φορτία, παρά μόνο το ίδιο βάρος τους και τις ειδικές λόγω του χαρακτήρα της κατασκευής, καταπονήσεις όπως ανεμοπίεση κλπ.

Τα τέσσερα βασικά συστήματα υαλοπετασμάτων:

blue Συμβατικά Υαλοπετάσματα (με πλάκα πίεσης)
Είναι ο πιο κοινός τύπος υαλοπετάσματος και εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια. Στο συγκεκριμένο τύπο υαλοπετάσματος, οι υαλοπίνακες που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του σκελετού συγκρατούνται με πλάκες πίεσης, που καλύπτουν περιμετρικά τον υαλοπίνακα. Συνεπώς οι υαλοπίνακες συγκρατούνται με μηχανική στήριξη και η σφράγιση τους υλοποιείται με θειόκολλα.
blue Ημισυμβατικά Υαλοπετάσματα (χωρίς πλάκα πίεσης)
Σε αυτό τον τύπο υαλοπετάσματος η συγκράτηση των υαλοπινάκων πραγματοποιείται εντός των πλαισίων από ειδική τομή αλουμινίου η οποία στηρίζεται στον σκελετό που έχει τοποθετηθεί στην πρόσοψη. Το συγκεκριμένο καπάκι στήριξης έχει μικρό πλάτος στο σημείο συγκράτησης με συνέπεια το ορατό τμήμα του αλουμινίου να είναι περιορισμένο και το οπτικό αισθητικό αποτέλεσμα πολύ διαφορετικό από αυτό του συμβατικού συστήματος.
blue Structural Spacer Glazing
Με τη μέθοδο αυτή δεν διακρίνεται καθόλου αλουμίνιο εξωτερικά του κτιρίου. Η συγκράτηση του υαλοπίνακα επιτυγχάνεται με μηχανική συγκράτηση από ειδικό προφίλ αλουμινίου το οποίο δεν είναι εμφανές και με δομική σιλικόνη.
blue Structural Silicone Glazing
Σε αυτόν τον τύπο υαλοπετάσματος τα πλαίσια των υαλοπινάκων συγκολλούνται στο πλαίσιο του σκελετού του υαλοπετάσματος με δομική σιλικόνη ενός ή δύο συστατικών. Με αυτή την μέθοδο δεν διακρίνεται άλλο υλικό εκτός από τον υαλοπίνακα.

aboutbg