Μονωτικός υαλοπίνακας

You are here

Από την φύση του, ο “απλός” μονολιθικός υαλοπίνακας έχει μικρή αντίσταση είτε σε κέρδος είτε σε απώλεια θερμότητας, κυρίως επειδή είναι καλός αγωγός και κακός μονωτής. Η εταιρία VAS “Vasiliou Vas Technologies” έχοντας σαν στόχο την ικανοποίηση του πελάτη στο επίπεδο “μόνωση” κατασκευάζει μονωτικούς υαλοπίνακες εργοστασιακά σφραγισμένους, οι οποίοι αποτελούνται από φύλλα υαλοπίνακα που χωρίζονται από χώρους γεμάτους με αφυδατωμένο αέρα ή αέριο χρησιμοποιώντας διαχωριστές και ξηραντικούς παράγοντες (πυριτικά άλατα). Μέγιστες διαστάσεις παραγωγής 6000x3210mm. Τα θερμικά χαρακτηριστικά της “μόνωσης” των μονωτικών υαλοπινάκων, μπορούν να συνδυαστούν με ιδιότητες όπως ο ηλιακός έλεγχος, η ηχομόνωση, η διακόσμηση, καθώς και η ασφάλεια, με την χρήση κατάλληλων υαλοπινάκων ως συστατικά. Οι επιφάνειες των συστατικών στους μονωτικούς υαλοπίνακες είναι γενικά αριθμημένες από έξω προς τα μέσα.

Δυνατότητες:

Πρώτη συγκόλληση με Μπουτίλ - (Butyl)
Απαιτεί ειδική συσκευή για την εφαρμογή του, ουσιαστικά είναι κόλλα σε στερεή μορφή που με θερμότητα ρευστοποιείται και στερεώνεται πρώτα στις δύο πλευρές του αποστάτη και κατόπιν με πίεση επάνω στους δύο υαλ/κες. Έχει καλύτερη πρόσφυση και αντοχή στο χρόνο και πρέπει να προφυλάσσεται όπως και η ταινία διπλής όψεως.

Δεύτερη συγκόλληση
Οι τύποι κόλλας για τη δεύτερη συγκόλληση χωρίζονται σε τρείς ομάδες με βάση τα κύρια χημικά συστατικά τους. Οι hot-melt ή ζεστές κόλλες, οι θειόκολες ή κρύες κόλλες και τέλος οι κόλλες με βάση τη σιλικόνη.

monotikos

  • HOT-MELT
  • Πιο γνωστή στην αγορά ως “ζεστή” κόλλα. Ανήκει στην οικογένεια των hot melt, που σημαίνει ότι εφαρμόζεται με πιστόλι που την ζεσταίνει και κρυώνοντας στερεοποιείται. Είναι η κόλλα που εφαρμόζεται πιο συχνά. Ένας από τους κύριους λόγους χρήσης της είναι η εύκολη και γρήγορη εφαρμογή καθώς και ο μικρός χρόνος στερεοποίησης που έχει. Το αρνητικό είναι ότι δεν αντέχει όσο οι υπόλοιπες δύο, σε μεγάλες και μικρές θερμοκρασίες. Καλό είναι να αποφεύγεται σε οριακά ζεστά ή κρύα κλίματα.
  • ΘΕΙΟΚΟΛΛΑ
  • Κόλλα δύο συστατικών με βασικό συστατικό τη θειόκολλα. Έχει πολύ καλή συμπεριφορά σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε όλους τους τύπους υαλοπίνακα. Εφαρμόζεται με εξοπλισμό που κάνει αυτόματα τη μίξη των δύο υλικών κάτι που είναι αρκετά σημαντικό για τη διάρκεια ζωής της.
  • ΣΙΛΙΚΟΝΟΥΧΑ
  • Κόλλα ενός ή δύο συστατικών για κατασκευή μονωτικών υαλοπινάκων που βρίσκονται εκτεθειμένοι σε εξωτερικές συνθήκες και υαλοπίνακες structural ή semi-structural. Ιδιαίτερα ανθεκτική, ενδείκνυται για εξωτερική χρήση.

    orama

    orama