Αυτοκαθαριζόμενοι υαλοπίνακες

You are here

ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΟΜΕΝΟI ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ

Οι αυτοκαθαριζόμενοι υαλοπίνακες που προσφέρει η VAS "Vasiliou Glass Technologies" χωρίζονται ανάλογα με τις ιδιότητές τους στους εξής τύπους:

Α. Με φωτοκαταλυτική και υδρόφιλη επίστρωση.
Β. Με υδροφοβική επίστρωση.
Γ. Με επεξεργασία με την μέθοδο της νανοτεχνολογίας.

Α. Οι αυτοκαθαριζόμενοι υαλοπίνακες είναι διάφανοι υαλοπίνακες, επιστρωμένοι με ειδική οργανική στρώση που εφαρμόζεται στον υαλοπίνακα κατά την διάρκεια της κατασκευής του μέσω εναπόθεσης χημικών ατμών, κάνοντας έτσι την επίστρωση ανθεκτική (αυξημένη μηχανική αντοχή) στο χρόνο και πρακτικά αναπόσπαστο μέρος του υαλοπίνακα.

Οι υαλοπίνακες αυτοί μπορούν να υποστούν θερμική επεξεργασία για αύξηση των μηχανικών τους αντοχών. Η επίστρωση αυτή είναι υδρόφιλη και φωτοκαταλιζόμενη και ενεργοποιείται από το υπεριώδες κομμάτι της ηλιακής ακτινοβολίας (χρειάζεται μόνο μικρό ποσοστό ηλιακού φωτός για να ενεργοποιηθεί η επίστρωση, άρα "δουλεύει" και τις συννεφιασμένες ημέρες), λύοντας τους δεσμούς συνοχής μεταξύ του υαλοπίνακα και των ανεπιθύμητων εναποθέσεων (βρωμιά ή άλατα), καθώς τις παρασύρει μέσα από μία ενιαία ροή ("κουρτίνα") βρόχινου ή άλλου νερού χωρίς να αφήνει ίχνη.

Η χρήση των συγκεκριμένων υαλοπινάκων είναι για εξωτερική χρήση.

orama


Β. Η VAS "Vasiliou Glass Technologies" προσφέρει ένα προηγμένο τύπο αυτοκαθαριζόμενου υαλοπίνακα με υδροφοβική επίστρωση, εξειδικευμένο για ντουζιέρες και μπανιέρες του οποίου η διαύγεια (χωρίς να αλλοιώνονται τα χρώματα) διαρκεί περισσότερο ενώ παράλληλα καθαρίζεται και πιο εύκολα.

Χρησιμοποιείται είτε για το σπίτι είτε για το ξενοδοχείο και προσφέρει πέρα από υψηλή απόδοση και εξαιρετική άχρωμη διαφάνεια, αλλά και ειδική επίστρωση από μεταλλικά οξείδια που κάνει το νερό να γλιστρά από την επιφάνεια του, αποτρέποντας τις γραμμές και διατηρώντας τη λάμψη, καθώς επίσης οι υδρατμοί εξατμίζονται πιο γρήγορα. Την ίδια στιγμή μειώνεται δραστικά ο χρόνος καθαρίσματος. Οι υαλοπίνακες αυτοί πρέπει να υποστούν θερμική επεξεργασία για αύξηση των μηχανικών τους αντοχών, καθώς και για να ενεργοποιηθούν οι ιδιότητες της επίστρωσης ως προς τον αυτοκαθαρισμό.

Γ. Η VAS "Vasiliou Glass Technologies" προσφέρει την ιδιότητα αυτοκαθαρισμού στους υαλοπίνακες μέσω μιας ειδικής επεξεργασίας με την μέθοδο της νανοτεχνολογίας. Αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε υαλοπίνακα (θερμικά επεξεργασμένο ή όχι) κάνοντας τον αυτοκαθαριζόμενο. Η οπτική εμφάνιση της επίστρωσης αυτής είναι τελείως διάφανη.

Η δράση αυτή καθιστά την ανάγκη καθαρισμού του υαλοπίνακα πολύ πιο σπάνια. Η χρήση των συγκεκριμένων επεξεργασμένων υαλοπινάκων είναι είτε για εξωτερική είτε για εσωτερική χρήση.

orama

orama

orama